- A A A +

Miljö

Miljö- och hållbarhetsfrågorna är högt prioriterade inom Karlshamnsbostäder. Vårt sätt att uppnå våra mål är att arbeta metodiskt för att minska miljöpåverkan dels intern i vår dagliga verksamhet och dels tillsammans med hyresgästerna.

 

Små steg kan göra stora avtryck

Var med i Allmännyttans energisparkampanj

Handen på hjärtat, hur ofta står du kvar en extra stund i duschen och bara njuter av det varma vattnet? Eller vaknar du på morgonen och upptäcker att det lyst i hallen hela natten eller att TVn står på i stand-by läge dygnet runt? Inte hela världen kan man tycka. Men om hela världen faktiskt stängde av varmvattnet lite tidigare, kom ihåg att släcka lyset och slutade använda stand-by läget så skulle vår energiförbrukning se betydligt bättre ut än den gör idag. För vi gör av med lite för mycket energi.

Men nu kan vi snart ändra på det. För i höst startar Allmännyttans energisparkampanj. En kampanj som med glimten i ögat ger oss de små smarta tipsen som gör att vi kan minska energiförbrukningen utan att ändra vår livsstil allt för mycket.

 

Vi på Karlshamnsbostäder är med i kampanjen. Vi kommer att se till att du som är hyresgäst hos oss får tillgång till alla smarta tips. Bland annat genom att bjuda in dig till www.allmännyttan.se där du kan hitta bra och konkreta energispartips, spela ett roligt energisparspel (som är tänkt för barn men som funkar lika bra på spelsugna vuxna) och läsa om hur andra gör för att spara energi.

Hoppas att du, precis som vi, vill vara med och spara energi. Tillsammans kan vi med ganska små insatser göra riktigt stor skillnad. Det tycker vi ska bli kul.

 

Fakta om energiförbrukning i bostäder

Bostäder och lokaler står för nära 35 procent av Sveriges energianvändning. Att minska energianvändningen i bebyggelsen är viktigt för att uppnå de nationella miljömålen. Riksdagen har beslutat att det svenska byggnadsbeståndet ska minska energianvändningen med 20 procent till år 2020 samt halverats till 2050 jämfört med 1995 års nivå.

 

Allmännyttans energisparkampanj

I oktober 2012 startar Allmännyttan en landsomfattande energisparkampanj där företag och hyresgäster tillsammans arbetar för att sänka sin energianvändning. Med hjälp av tydlig information, lärande spel och rolig reklam kommer vi bjuda in alla som vill vara med och bidra. Mer information om kampanjen kommer snart på www.allmännyttan.se

 

 

 

Miljöredovisning 2017 ( klicka på foldern för att läsa)

Share