- A A A +

Gör ditt hem mer personligt

Utöver den standard som finns i din bostad idag, erbjuder vi möjlighet till höjd standard för dig som vill anpassa ditt boende efter egna önskemål och behov. För att du skall kunna sätta denna personliga prägel, erbjuder vi två olika typer av höjd standard:

Höjd standard som tillhör bostaden
Du betalar den högre standarden genom höjning av grundhyran för lägenheten. Kostnaden följer med bostaden vid hyresförhandling. Den högre standarden stannar kvar i bostaden om du flyttar.

 

För denna typ av höjd standard ansvarar Karlshamnsbostäder för service och underhåll, samt utbyte vid behov enligt avskrivningsplan.

Extra utrustning som du själv äger
Du betalar detta med ett engångsbelopp som faktureras. Extra utrustning tillhör dig och inte bostaden. Om du flyttar tar du med dig utrustningen eller säljer vidare till nästa hyresgäst. Tar du utrustningen med dig skall lägenheten återställas till sitt ursprungliga skick. Kostnad för återställning tas ut i samband med installation. Du kan i vissa fall även köpa utrustningen själv och få hjälp med installationen av Karlshamnsbostäder. Om hyresgäst själv köper och själv installerar maskin skall bovärden kontaktas för kontroll och säkerställa den tekniska installationen, i dessa fall sker återställning helt på hyresgästens bekostnad.

 

När det gäller extra utrustning som du själv äger ansvarar du också själv för service och reparation. Under garantitiden vänder du dig till Karlshamnsbostäder för service, om du köpt utrustningen via oss.

 

Hur går du tillväga?

Under förutsättning att höjd standard är möjligt i din lägenhet kan du beställa det i stort sett när som helst. Det krävs att du är kontraktsinnehavare och inte har skulder till Karlshamnsbostäder. Tänk också på att kostnader för tidigarelagt underhåll av tapet, golv etc. kan tillkomma. Om tidigareläggning för byte till högre standard av vitvaror krävs, tillkommer återstående kostnad (restvärde) för det, som betalas kontant av hyresgäst.

 

När betalar jag?

Kostnader som betalas via faktura (engångsbelopp) betalas innan installation. Kostnader som medför höjning av grundhyran påförs efter installation. Vid beställning av höjd standard tillkommer en administrationsavgift.


Högre standard vid HLU (hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll)
När du tackar ja till underhåll i din lägenhet erbjuds du välja tapet, kulör på väggar, golvmatta etc ur vårt standardutbud. Om du har önskemål om en högre standard eller andra tapet-/mattval så finns den möjligheten. Du betalar då mellanskillnaden kontant.

 

 

Välkommen in till oss på Boservice för personlig service angående tillval och höjd standard!

 

Prislista

Beställning av lägenhetsunderhåll, höjd standard eller extra utrustning.

Klicka här>>

Share